Over Daan

Biografie

biografie daan moes judoka

Paspoort

“Dat je nooit moet opgeven en niet je hoofd moet verliezen door iets wat niet gaat zoals jij het wilt.”

Daan’s ouders hadden het soms wel lastig met zijn ondernemende aard. Overdag liep hij weg bij zijn moeder, om de wereld te verkennen en 's avonds klom kleine Daan eigenhandig uit zijn babybedje. Wat een kabaal!

 

Via zijn broer kwam de in Almelo opgegroeide Daan terecht bij de judosport. Hij werd verliefd op de sport en maakte al snelindruk door de andere kinderen op hun rug te gooien. Ippon!

 

Daan vindt het heerlijk om naar een doel toe te werken, alles te geven, je grenzen te verleggen. Ook de spanning vindt hij mooi. “Het is een heerlijk gevoel om iemand op z’n rug te gooien, terwijl één klein foutje kan betekenen dat je zelf uit het toernooi ligt.”

 

Daan is een snelle judoka met een goede conditie. De schouderworp is zijn favoriet. Hij vindt dat hij nog wat allrounder moet worden en moet leren om zijn focus beter vast te houden. Door keihard en gericht te trainen hoopt hij zijn droom waar te maken: goud op de Olympische Spelen in 2028.

 

Daarnaast wil hij wereld- en Europees kampioen worden. Hij heeft al eens aan een eindzege mogen ruiken. En dat smaakte naar meer. Ondanks tegenslag – Daan verloor in zijn ogen op discutabele wijze in de kwartfinale van het WK cadetten in Chili – wist hij zich te herpakken door in een spannend gevecht in de extra tijd (golden score) de bronzen plak te winnen

 

“Ik heb brons gewonnen”, zei Daan aan de telefoon tegen zijn ouders terwijl hij bij de dopingcontrole stond. Een onbeschrijflijk gevoel. “Mijn ouders hebben zoveel voor mij gedaan, mij altijd gesteund.”

 

De belangrijkste les die Daan tot nu toe leerde? “Dat je nooit moet opgeven en niet je hoofd moet verliezen door iets wat niet gaat zoals jij het wilt.”

mijlpalen daan moes

Content from Youtube can't be displayed due to your current cookie settings. To show this content, please click "Consent & Show" to confirm that necessary data will be transferred to Youtube to enable this service. Further information can be found in our Privacy Policy. Changed your mind? You can revoke your consent at any time via your cookie settings.

Consent & Show

mijn favoriete wedstrijd 

wK judo CHILI 2017 

tegen Georgii Tretiakov (RUS) ranking #1

Mijn judoclubs

NTC Papendal Arnhem

vanaf 19 jaar tot heden
2020 - heden olv Chiel Willems 
zwarte band, 2e dan

rtc Heerenveen 

vanaf 16 tot 19 jaar
2017-2020 olv Edwin Steringa 
zwarte band, 2e dan

stichting judosport oost enschede

vanaf 10 tot 16 jaar
2011-2017 olv Sirach Cooiman 
zwarte band, 1e dan

judovereniging THAG geesteren

vanaf 9 tot 10 jaar
2010-2011 olv Joep Ritzen 
groene band met blauwe slip

judo promotion twente almelo

vanaf 6 tot 9 jaar
2006 -2010 olv Frits Hartman 
oranje band